– Romnes leder på grunn av god logistikk


Publisert: 10. august 2022

Kategori: Andre

Forfatter: Franch Hagerup


Denne uttalelsen var det en frilansjournalist fra Danmark som påsto. Vi synes at dette var påstander som manglet en enhetlig forklaring, da alle vi møter for eksempel av lastebiler på veien reklamerer med ordet logistikk. Det virker som om pedagogikken ikke er tilstede.


Del denne artikkelen:


Når det gjelder levering av reservedeler, maskinvarer og alt annet et moderne bilverksted må være i besittelse av har det store lageret til Romes dette på plass til enhver tid. Vi har hatt mange samtaler med Gjert Romnes, som vi har kjent siden 1990 årene og utviklingen av konsernet i ettertid har vært voldsom i ordets positive forstand. Den danske journalisten har helt rett. uten en virksom logistikk og tilhørende kvalitetssikring hadde ikke Romnes hatt en av førsteplassene innenfor den norske bilbransjenisjen. Vi nevner også en liten, men samtidig stor detalj at Gjert Romnes har forstått betydningen av å delegere. Flinke ansatte på rett plass har en stor frihet, bare det kommer klingende mynt i kassen og kundene er fornøyde, slik at de velger Romnes som sin favoritt neste gang det skal handles reservedeler, eller at verksteder trenger deler og utstyr, som leveres omtrent samme dag det er blitt bestilt. Og da kommer logistikk inn i bildet. For mange år siden da Aristoteles (gresk filosof og naturforsker) som levde ca. 300 før vår tidsregning. Han sa at logos er den saken som taleren diskuterer, altså midtpunktet og det er jo akkurat dette som er koden til at Gjert Romnes og hans ansatte sørger for at bedriftene har økonomisk omfang og at kundene er fornøyde.

Alle er deltagere

Selv om logistikk omtrent er blitt er ord som alle benytter, særlig i transportbransjen, er det viktig at ovennevnte blir en grunnstein i bedriften. På 1980 tallet var det kvalitetssikring som var i vinden, men dette er omtrent det samme som logistikk, altså fornøyde kunder og hurtig levering. Men med kvalitetssikring må det være på plass spesielle prosedyrer som den ansatte må bruke for å få på plass bedriftens intensjon om å være den beste i markedet.

Hovedkontoret til Romnes-gruppen er i Skien, men Gjert har i tidens fylde utvidet betraktelig, selv om noen av bedriftene ikke lenger er inne i systemet. Dette har ikke noe med dårlig økonomi å gjøre, men kun en reaksjon på å samle resultatene på de bedriftene hvor lønnsomheten er den beste.

 

Et av Romnes sine foretak finner vi i Hønefoss. Det har navnet Bilutstyr

Her er det Jørgen Evensen som er daglig leder. Da vi for et par måneder siden kom på besøk hadde bedriften nylig flyttet inn i nye lokaler, som naturligvis er kundevennlige og fylt med deler og utstyr som passer både for den enkelte bileier og den avanserte bilbedrift. Jørgen sier at bedriften er meget godt kjent i sitt fylke og tilhørende områder. Bilutstyr har to store bilverksteder som tilhører Sjekkpunkt. Denne kjeden er eiet av Romnes, hvor Gjert i sin tid startet kjeden. Det viste seg fra første stund at verkstedene som meldte seg inn snarlig ble bedre økonomisk rustet med nytt utstyr og bedre arbeidsmetoder. Skjekkpunkt kjeden har i dag 200 medlemmer, som har tilgang til felles markedsføring. Jørgen forteller videre at verkstedene selger reservedeler av OM kvalitet. Kjedeleder Ole Helge Ratvik kan ha æren for at denne kjeden i dag er en av de ledende i Norge. Jørgen sier videre at alle medlemmene mottar god faglig og administrativ bistand og at debiteringsprisen til verkstedene i kjeden er konkurransedyktige, samt at alle biler som selges i Norge kan repareres eller gis den service som fabrikken mener må utføres i garantiperioden.

Bilutstyr i Hønefoss leverer alt som er i Romnes-sortimentet

Jørgen forteller at den store fordelen vi har er at nesten alt som bestilles kommer fra profesjonelle utøvere og at mer enn 50 % av bestillingene foregår over nettet. Forøvrig er det ganske sikkert at kunden mottar bestillingen samme dag, da fleksibiliteten er et av hovedmålene. Han er stolt over at Bilutstyr ligger langt over gjennomsnittet når det gjelder levering av varer samme dag. Bestselgeren er de mange forskjellige reservedelene til en fornuftig pris. Dessuten er salget av Valvoline smøreoljer det siste året økt med 30 %. Det er unødvendig å si at smøreoljen har alle spesifikasjonene som bilfabrikantene forlanger. Det er 10 ansatte, som Jørgen sier er håndplukket til sine oppgaver. Bilutstyr eier 100 % av bilverkstedet Holes Auto som ligger vegg i vegg. Dette verkstedet er også topp moderne og er godt besøkt. Han avslutter med at til neste år fyller Bilutstyr i Hønefoss 50 år.


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse