Antirustbehandling av kjøretøy med premium stoffet Tectyl


Publisert: 2. februar 2024

Kategori: Bil

Forfatter: Franch Hagerup


Tectyl er et berømt ord i Norge når det snakkes om antirust. Forøvrig var Tectyl den første til å katalogisere antirustbehandling av kjøretøy. Slik at de ansatte på et Tectyl verksted visste hvor det skulle sprøytes inn Tectyl i bilens understell, dører og kanaler. Det er faktisk 80 % av en bil som er usynlig for det menneskelige øye.


Del denne artikkelen:


Tectyl sitt nye hulroms produkt mangler sidestykke

Dette produktet i den moderne bilverdenen utfører det vi kaller tåke sprøyting (airmix), som forstøves Tectyl inn i alle kroker og kriker i en bil eller det et kjøretøy består av. En nyhet er også at hulromsproduktet til Tectyl er tilnærmet løsemiddelfritt, dette betyr at det er mindre farlig for den som arbeider med Tectyl og for omgivelsene.

 

Produktet kommer inn i absolutt alle deler av et kjøretøy, hvor det blir påført.

Dette har sin årsak at stoffet har en unik krypeevne, som etter fabrikken sin mening forsetter å krype til alle deler av stålet er dekket. Altså er hermetisk lukket og dermed kommer det hverken oksygen, eller vann inn i bilens deler av stål. Norge er det land som salter veien mest. Foruten oksygen og vann på stål er salt den verste fienden. Forrige vinter ble det saltet 300.000 tonn salt på fylkes- og riksveier. Dette utgjør 5 tonn pr kilometer. Om jeg tar unna oksygen og vann er det kloret i saltet som er fienden. Klor binder seg til oksygen, eller til metaller og dermed starter det en nedbrytningsprosess.

 

AutoInsIght føler sterkt at dette er viktig å vite for verkstedet

som arbeider med Tectyl

Også kundene bør få med seg opplysninger som fører til at Tectyl går videre. Hemmeligheten til det nye Tectyl er at hverken oksygen, vann (fuktighet) eller salt kommer inn i ståldeler et kjøretøy er produsert av. Tectyl etter påføringen hverken drypper eller lukter. Påført Tectyl blir liggende der den er påført og er besparende for verksted og miljøet. Dette nye hulromsproduktet til Tectyl, med sine genuine muligheter for å hindre korrosjon er antagelig det beste og mest sikre du kan ha på ditt kjøretøy. Husk at det påførte Tectyl sitt hulromsprodukt ikke herder, men blir til en luktfri gjennomsiktig lysegul halv myk film.

Ønsket er ikke at produktet skal tørke helt opp, men holde seg mykt og fleksibelt i lang tid.

 

Fabrikken har utført «tusenvis» av prøver

Dermed er det endelig kommet på plass en antirust behandling som gir de ønskede og lovede resultater.

Vi leser at Tectyl 4D750 er et premium produkt og tilnærmet løsemiddelfritt og luktfritt produkt.  Grønnere alternativ innenfor understellsbehandling av kjøretøy.

 

En Tectyl behandling kan kun utføres med produkter fra Tectyl.

 

For ytterligere informasjon vedrørende produkter fra Tectyl, kontakt Valvoline Oil AS.

 

Valvoline Oil AS

Postboks 181
2021 Skedsmokorset

Tlf: 64 83 52 00
[email protected]


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse

Ytterligere informasjon?

For ytterligere informasjon vedrørende produkter fra Tectyl, kontakt Valvoline Oil AS.
Send e-post