Revolusjonerende Presisjon i Billakkering: EasyRepair’s Banebrytende Teknologi


Publisert: 9. november 2023

Forfatter: Franch Hagerup


Den beste AutoInsight kjenner til

Etter mange år i bilbransjen og særlig at undertegnende ene og alene på 1980 årene fikk billakkererbransjen ut av en hengemyr som dessverre kostet mange menneskeliv, da billakkerere på denne tiden ikke hadde opplysninger om at herderen Isocyanat var dødelig om du ikke brukte blant annet friskluftsmaske.


Del denne artikkelen:


Kunnskapen om helse er noenlunde holdt vedlike. Det som nå er vanskelig er at billakkfabrikkene utvikler stadig nye farger hvor en eller flere farger er meget vanskelig å få lik når billakkerere blander den fargen som fabrikken brukte da bilen var ny. Dette er en kunst som mange faglærte også sliter med om det ikke brukes det som går under navnet skanning.

Vi ser overskriften på artikkelen og gir den en god fortsettelse at den beste vi kjenner til når billakkering skal foretas, eller flekklakkering brukes er EasyRepair fra Drammen.

 

Det blir for de fleste også faglærte vanskelig og forstå hele prosessen

Dette er i hovedsak når billakken påføres på et kjøretøy. Lakkfabrikken bruke ca. 20 forskjellige filmdannere, planteoljer, animalske oljer, jordoljer og kanskje det viktigste som er pigmenter, da det er her fargen bestemmes. AutoInsight kunne med letthet fortsette langt framover med informasjoner.

Nå er det her at EasyRepair kommer fram i lyset. Uansett originalfarger klarer EasyRepair å treffe rett farge. Her er det at flekklakkering er unik i det som utføres og når flekklakkering utføres er det absolutt ingen, hverken faglærte billakkerere, eller bileiere, som kan se den minste forskjell.

 

Billakkering er vanskelig

La oss si at du kjøper en bil som er omlakkert med en ny farge og at du får en skade, som må lakkeres. Da nytter det ikke å bruke lakk koden fra bilfabrikken, som alle biler har ett eller annet sted på kjøretøyet. Og det er lenge siden det ble slutt med at billakkereren kan blande riktig farge ut fra «øyemål». Nå må det brukes det som kalles for skanning og har ikke verkstedet dette blir det ikke lik farge. Her er også EasyRepair en god partner å ha på laget. Som eier Roy Bostrøm sier, krever også bruk av skanner en opplæring.

 

Hva snakker vi om

En skanner er en type røntgenapparat, som ikke må sammenlignes med det som brukes på sykehuset. Når en billakk skannes sender denne «maskinen» ut mange stråler fra forskjellige vinkler. Disse strålene registreres av sensorer som måler strålenes styrke og sender informasjonen videre til en datamaskin og da kommer det fram en lakk kode som beskriver originalfargen. Roy poengterer at metalliclakker er de vanskeligste å skanne. Det er ingen i dag som kan finne den riktige fargen når det er utført lakkering med annen farge, om du ikke bruker skanner.

 

Vi avslutter som vi begynte

I sommer forkynte EasyRepair at bedriften for første gang ville starte med å rette bobiler som lett blir skadet. Etter en liten tid da den første bobilen var reparert og lakkert kom den virkelige starten. Bobilene strømmet formelig inn. Den siste som kom var fra Bergen. AutoInsight mener at god kunnskap og riktig pris er årsaken til at denne virksomheten ble en stor realitet som nå er kjent omtrent over

hele landet. Vi skryter ikke vi bare forteller sannheten.

 

EasyRepair

Buskerudveien 124

Telefon 965 17 929


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse

Besøk Easy Repair AS

Roy har sitt verksted mellom Lindab og Hjelpemiddelsentralen på Åssiden i Drammen.
Få veibeskrivelse