Importex fra Bjørkelangen satser videre på båtelektriske deler


Publisert: 30. mai 2023

Kategori: Andre

Forfatter: Franch Hagerup


Bedriften sparker hardt og er allerede inne i markedet med sine reservedeler til forskjellige typer kjøretøy og til entreprenørbransjen. Og nå er det fritidsbåtene sine eiere, som Importex AS på en hurtig måte gir hjelp, uansett hvor i Norge båten befinner seg.

AutoInsight har notert at i Norge har vi ca. 100.000 km med kystlinje og snart en million fritids og yrkesbåter. Videre er det ca. 750 småbåt-havner hvor de fleste har fra 20 plasser til mange hundre, men det viser seg at dette ikke er nok og derfor må det snart komme på plass flere havner.


Del denne artikkelen:


Det forutseende Importex AS har nå fått på plass det meste av elektriske reservedeler, som passer for alle eiere av fritidsbåter her i landet

Båter har mye lettere for å bli utsatt for slitasje enn et kjøretøy på land. Det er ikke bare saltvannet som har skylden for korrosjon. Dette tærer på både innvendige og utvendige deler og det skjer selv om du mener at korrosjonsbehandlingen er forsvarlig utført både fra deg og fra båtfabrikanten. Det er dessverre mange former for korrosjon og noen av disse kan du ikke oppdage før det er for sent.

Deretter kommer det om fortøyningen er forsvarlig festet. Et påbud fra AutoInsight er at uansett vær skal båten fortøyes som det skulle være full storm. Lenger ned på listen står ledninger og andre elektriske kontakter, som hurtigere enn du kan forvente blir utsatt for mangler, som kan føre til full stopp både maskinmessig og innenfor de mange elektroniske instrumenter. Det å eie båt er det samme som å være sikker på at du må skifte eller reparere komponenter med jevne mellomrom. Skinnende utvendig men korrosjons og kontakt problemer innvendig.

 

De aller fleste båteiere tar godt vare på båten sin 

Vissheten om at det kan oppstå «ujevnheter på sjøveien» er det samme som det regner om sommeren og snør om vinteren. Importex24 har derfor fått på plass samkjøring med noen av verdens beste fabrikanter av reservedeler, som passer til de forskjellige fritids og yrkesbåter. Det er ikke noe som kommer av seg selv, sier eier av Importex AS Jan Erik Bråthen. Skal vi tilfredsstille båteiere må vi utvikle oss videre innenfor Importex24 området og dette tvinger fram både den beste kvalitetssikring og reservedeler som tilfredsstiller det båteieren ber om.  

Båter, uansett type, kan være fulle av negative overraskelser 

Importex24 har med sine suverene konsepter fått på plass reservedeler direkte fra fabrikk til kunde, altså uten fordyrende mellomledd. AutoInsight har fått med at det meste lagerføres av reservedeler, som for eksempel elektriske deler, startere, dynamo, tilt/ trim, motorer, batterier, smøreoljer og annet, som gir båten god framdrift på vannet. Importex24 tilbyr reservedeler av høyeste «Michelin» klasse. Her nevner vi Gulf smøreoljer, som var verdens første brukbare motorolje. Om den første bilen , som ble produsert av Carl Benz i 1886 hadde Gulf på motoren, vet vi ikke, da Gulf er amerikansk. Denne oljen fra Gulf ble snart populær verden over og regnes enda som en av de beste motoroljer i markedet. Importex24 fører batterier fra Varta, som både leveres til start og til forbruk (service). Dette er (antagelig) verdens beste strømforsyningsdel. AutoInsight er klar over at det finnes billigere batterier, som fungerer, men disse er ikke bygget på den lesten Varta har utført. Derfor kjøp ikke det billigste, men kjøp det beste. Det lønner seg alltid. AutoInsight sier også at uansett motoroljer du bruker må du følge motorfabrikantens spesifikasjoner. Skal du ha en motor gående til «evig» tid skifter du motoroljen ofte (10.000 km for bil og minst en gang i året for motorbåter). Båter drevet framover med seil bør også skifte olje på motoren en gang i året. Da sikres en lang og problemfri gangtid for fritidsbåten.

 

Importex24 har nettbutikk hvor reservedeler kan søkes opp i kataloger og 

PDF lister, eller du kan foreta et direkte søk på artikkelnummer når nummeret på den gamle delen er kjent. Det store utvalget til Importex24 er fokusert på start – lading – og andre elektriske komponenter både i 12 og 24 Volts versjoner, alt til hyggelige (rimelige) priser for kunden.

Uansett hvor i Norge båten befinner seg mottar du reservedelen rett hjem i løpet av kort tid.


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse

Besøk vårkampanjen

Jan Erik sier at du bør sjekke opp tilbudene i vårkampanjen, som nå ligger tilgjengelig på marine sidene i Importex24 butikken. Telefon til Importex er 926 69 769 og e-post er [email protected] Stedet for god service og en hyggelig handel. Dette mener også AutoInsight.
Besøk vårkampanjen