Hederstegnet – Tommy Moe


Publisert: 10. august 2022

Kategori: Bil

Forfatter: Franch Hagerup


Denne gangen har vi møtt en person som har jobbet seg fra bunnen og til slutt nådd toppen (av kransekaken). Han heter Tommy Moe og er daglig leder av Skandinavisk Batteriimport AS, som har sitt hovedkontor i Kristiansand. Dette er et (nymotens) selskap med fem eiere. Den beste blant sine likemenn, altså Tommy Moe, ble valgt som daglig leder.


Del denne artikkelen:


Tommy Moe Varta Batterier

Skandinavisk Batteriimport AS har noen år på baken, som det heter. Tommy ble ansatt i 1994. Historien viser at denne bedriften på den tiden ikke hadde brukbar inntjening, til tross for gode produkter. Dette førte, kort fortalt, at et nytt selskap ble stiftet og dagens form ble en realitet i 2016, da nye eiere overtok driften. Men Tommy sier at selskapet har eksistert siden 50-tallet under navnet Sangvik Service AS, som tydeligvis var mest kjent lokalt i Agder. Etter at nye eiere overtok med sin gode kompetanse har Skandinavisk Batteriimport AS hatt stor vekst og er i dag godt kjent i hele Norden.

Tommy startet i sin nye jobb som budbilsjåfør og hjelpemann på lageret hos Sangvik Service AS. Lageret var ikke så stort den gangen , slik at han klarte fint å håndtere dette alene samt levere det som skulle sendes av varer til lokale verksteder i Kristiansand.

Etter hvert, sier han, jobbet jeg også litt i den lille butikken vi hadde og fikk god kundekontakt. Vareleveransene som Tommy foretok ble etter hvert mer å regne som kundebesøk enn rene leveranser og på denne måten fikk jeg innarbeidet meg kunnskap som en selger må ha.

Jeg skjønte ganske tidlig at det var selger jeg var, og det var det jeg trivdes aller best med. Så jobben jeg gjorde dreide seg mer og mer om kundekontakt og salg, og etter hvert ble kundeporteføljen såpass stor at jeg endte opp som ren selger av filter og batterier.

På dette tidspunktet solgte vi kanskje 3-400 batterier, som var ganske lite, og derfor jobbet jeg også med salg av filter i starten. Etter ganske kort tid økte batterisalget ganske voldsomt og Tommy måtte ha hjelp av en kollega, som tok seg av filtersalget.

De første årene hadde bedriften en ganske nøktern og sunn vekst og Tommy forteller at vi hadde ikke sett for oss at vi i fremtiden skulle drive kun med batterier og relatert utstyr. Etter hvert som kundeporteføljen vokste, så var det naturlig å finne kunder utenfor Vest Agder. Han sier videre at først «snuste» jeg litt på Aust Agder, for så å ta turen til Rogaland.

På denne måten har vi bygd det som kalles for stein for stein, kundegruppen har økt voldsomt og vi har hatt en god vekst hele veien.

Men det var ikke før i 2016 at bedriften utførte navnebytte, endret driften og virkelig satset på batterier at veksten kom. Fra å drive med alt mulig «rart» i Sangvik Service AS, skulle vi nå kun satse på batterier og annet utstyr. Dette var en ganske omdiskutert overgang og mange i lokalmarkedet mente at vi nå var i ferd med å «grave vår egen grav». Noen år etter, og med fasiten i hånda sier Tommy at vi trygt kan si at dette var en god beslutning.

Skandinavisk Batteriimport AS har hatt en fantastisk vekst siden 2016, og salget av batterier og utstyr har økt fra rundt 30 mill. til 120 mill. som bedriften nådde i 2020. Veksten har fortsatt i 2021 og Skandinavisk Batteriimport ligger an til å få den største vekst noen sinne. I perioden fra 2016 til 2021 har bedriften vokst fra 14 til 27 ansatte og lokalene er oppgradert og utvidet betydelig.

Han avslutter med at vi skulle ende opp som en ledende aktør i dette markedet var det ingen av oss som hadde drømt om. Visjonene var naturligvis til stede hele veien. De aller fleste bilfabrikanter i Europa bruker Varta batterier og i dag er Skandinavisk Batteriimport AS en ledende aktør innen batterier og relatert utstyr i Norden, det er vi stolte av.


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse