Den Norske Forening på solkysten har 240 betalende medlemmer


Publisert: 10. august 2022

Kategori: Andre

Forfatter: Franch Hagerup


Vi har møtt Jarle Gusjås som har en stor rolle i driften av den Norske Foreningen, som har sitt tilholdssted i byen Fuengirola, ca. 25 km. fra Malaga sentrum. Den Norske Foreningen har gjennom de årene den har bestått vært et stort «midtpunkt» for de norske fastboende, for familier og enkeltpersoner som reiser på ferie, eller pensjonister som oppholder seg i Spania korte eller lengre tider nær Fuengirola.


Del denne artikkelen:


Gusjås

Foreningen åpnet sine dører 13. september etter en stygg Koronabølge og at det vanligvis er stengt når den verste sommervarmen kommer om sommeren. Jarle forteller at stengte dører en liten periode hvert år er en nødvendighet, men at de norske her nede savner sitt faste oppholdssted er noe som vi til stadighet får beskjed om. Den Norske Foreningen har utviklet seg til å bli en av de mest beste sosiale og funksjonelle steder for nordmenn når det gjelder servering av god norsk mat, interessekvelder med forskjellige aktiviteter som fenger de fleste besøkende og ikke minst at det i perioder tilbys gode spanskkurs for nybegynnere. Vi på vår side berømmer alle frivillige og ubetalte «ansatte» som hver dag hele uken, unntatt søndag gjør sitt beste for at foreningen beholder sitt gode renommé og hyggelige forhold.

Jarle forteller videre at foreningen har siden høstens åpning 13. september hatt et stort besøkstall. Mange er blitt stamgjester, da et viktig kjernepunkt er at foreningens personell yter verdifull hjelp til norske personer som har vanskelighetet med å finne fram innenfor forskjellige spanske systemer, som for eksempel offentlige kontorer. Blant annet gis det også 15 minutters gratis advokat, som snakker norsk, svensk og naturligvis spansk.

Det er mange norske som ganske fort finner nye venner på dette stedet. Dette styrker naturligvis den glede det er å bo lange eller kortere opphold langt utenfor Norge og under nye ukjente forhold. Etter hvert som vi har vår samtale med Jarle forstår vi ganske fort hvorfor den Norske Foreningen på solkysten har blitt en av de mest populære møtesteder, med sine mange aktiviteter, god mat og hyggelig betjening. Jarle avslutter med at neste gang du som ukjent norsk feriereisende kommer til Fuengirola finner du oss på det store torget, som har navnet Feria-plassen.

UN SALUDO DE NUESTRA PARTE


Annonse

Overskrift

Tekst på annonse